HISTÒRIA

HISTÒRIA

El Trofeu ciclista Pla de Mallorca és una competició ciclista que se celebra a Mallorca per a corredors Amateurs. En 2022 celebrés l'edició número 37 sent així la competició de ciclisme més antiga de Mallorca. Es compon de 4 etapes unides entre elles per una classificació general, tipus challenge, cosa que significa que els ciclistes no estan obligats a disputar totes les etapes. Cada jornada compta amb dues carreres de diferent distància i nivell, el Pla petit i el Pla gran.  HISTÒR
... Llegir més


 • Comparteix la nostra web:
 • El Trofeu ciclista Pla de Mallorca és una competició ciclista que se celebra a Mallorca per a corredors Amateurs. En 2022 celebrés l'edició número 37 sent així la competició de ciclisme més antiga de Mallorca. Es compon de 4 etapes unides entre elles per una classificació general, tipus challenge, cosa que significa que els ciclistes no estan obligats a disputar totes les etapes. Cada jornada compta amb dues carreres de diferent distància i nivell, el Pla petit i el Pla gran. 

   
  HISTÒRIA


  La història del Trofeu Ciclista Pla de Mallorca comença en 1984 quan un grup d'uns 20 amics de la comarca del Pla de Mallorca decideixen fer una competició, entre ells i de manera extraoficial pel simple fet de practicar un esport. Va ser tal l'èxit de l'esdeveniment que a l'any següent (1985) ja van decidir fer la competició de manera oficial al costat de la federació de ciclisme, això sí, no podria participar cap ciclista que no fos de la comarca del Pla de Mallorca.

  Amb el pas de les edicions va incrementar de manera notable el nombre de participants, fins que en el 1995 es va haver de passar a celebrar dues proves el mateix dia. La primera denominada “Pla petit” (50 km aprox.) continuava sent per a corredors locals. La segona nomenada “Pla gran” (100 km aprox.) s'obriria a tots els participants federats en les diferents categories Màster. En 2010 ja amb la prova molt consolidada i amb més de 25 anys d'antiguitat, s'obren les dues competicions a tots els ciclistes federats ja siguin locals, nacionals o internacionals, aquesta acció permet la participació d'il·lustres ciclistes en la competició com és el cas de: Lluís Mas, Joan Horrach, David Muntaner i Albert Torres entre altres. 

  En 2018 es renova la direcció de la prova, el que fins a 2017 va ser l'organitzador i fundador de la carrera ciclista Tomeu Arbona cedeix les seves responsabilitats a Miquel Rosselló. Amb la nova direcció l'esdeveniment es modernitza i comencen una sèrie de canvis. Entre els canvis més destacats, una web renovada i actual, així com la creació de xarxes socials, Facebook, Twitter, Instagram i canal de YouTube, la qual cosa li dona una major visibilitat. Es proposa a la Federació Balear, aprovant-ho posteriorment, que puguin competir en el “Pla petit” els corredors CADETS apostant molt fort pel ciclisme basi. Tot això repercuteix positivament a les inscripcions batent rècords històrics de participació i fins i tot havent de deixar participants en reserva per excedir el límit de ciclistes imposat per l'UCI en 2018. En 2020, a causa de la Pandèmia mundial del COVID-19 l'organització es veu obligada a ajornar l'edició 36 al 2021. En 2021 arribaven alguns dels canvis més significatius de la història de la carrera, per primera vegada, se celebren les etapes previstes en dies consecutius i s'inaugurava una nova web en 3 idiomes, català, castellà i anglès.


  Powered by Sport&Apps